Semark Rådgivende Ingeniører

Målinger på Behringer MINIMIC MIC800

Formålet med en forforstærker må primært være at forbedre indgangen på noget andet udstyr. MIC800 er en lille forstærker, som har en masse knapper at stille på, men den kan egentligt kun anvendes til balancerede mikrofoner.

Det er væsentligt at bemærke at der i manualen ud for mikofonindgangens data i parantes er bemærket (balanced), og det hænger sammen med at forstærkeren absolut ikke kan anvendes ubalanceret, idet den støjer og brummer voldsomt.

Til gengæld er den ret støjsvag i balanceret tilstand (figur 1). Indgangsstøjen er målt som beskrevet i denne artikel.

Der er en masse indtillinger under "PREAMP MODELING" men som det ses i figur 2, fordeler de sig rimeligt ens i to grupper: En med en voldsom diskanthævning, og en næsten lineær med lidt forskellig low cut. Men low cut kunne man ligesågodt stille på den dertil indrettede knap. Den mørkeblå kurve er "neutral".

Ud fra et teknisk synspunkt er det svært at se hvad man skal med "Tube modeling" som tilsynelandende ikke laver andet end at generere noget forvrængning, men der er altså en knap til at stille dette på.

Den marginale forskel i sinuskurveformen på et 1kHz signal ses i figur 3. Udgangssignal stillet til 0dB på VU meter.

sinusHotLin
figur 3

og det tilsvarende frekvensspektrum ses af figur 4.

Bemærk udgangsniveauet: 240mVrms for 0dB VU. Denne værdi svarer hverken til professionel standard (1.23Vrms) eller consumer niveau (316mVrms), men niveaet passer muligvis bedst til et PC lydkort.

Konklusion: MIC800 kan anvendes hvis man f.eks. vil tilslutte balancerede mikrofoner der kræver phantom power til sin PC mikrofon / linieindgang, eller hvis man i forvejen har noget udstyr der støjer for meget. Indstillingsmulighederne er mange og ligegyldige, til gengæld er prisen OK.

 

samletInputNoise
figur 1

alleFiltreCut
figur 2

1kHzHotNeutral
figur 4

List of sound related articles

Sammenligning af RØDE NT1a og GA FC1

Sammenligning af RØDE NT1a og Sennheiser MD421

RØDE NT1a vindhætte

Sammenligning af højre og venstre kanal

Målinger på Behringer XENYX X1204USB

Målinger på Behringer MINIMIC MIC800

Termisk støj i modstand

XLR  forbindelser

 

1.23