Semark Rådgivende Ingeniører

Plastpolering

Nedenstående forsøg vedrører overfladepolering af plast. Sammenligningen er mellem et specielt display poleringsmiddel og almindelig tandpasta.

Som bekendt indeholder tandpasta et svagt slibemiddel, og tanken var at dette også kunne anvendes til at polere en ridset plastoverflade som f.eks. et display

Forsøget er foretaget på et spejloverfladebelagt plaststykke, og slibeeffekten af poleremassen er vist ved at gennemslibe spejloverfladen og observere den omgivende overflades blankhed.

De to billeder for hver type er taget hhv. oppefra og fra siden, for dels at kunne se gennemtrængningen af spejloverlfaden, dels den omgivende blankhed. 

I venstre kolonne er anvendt display slibemiddel, i højre kolonne almindelig tandpasta.

dispblank.jpg dispmat.jpg
colgblank.jpg colgmat.jpg

Midlet indeholder klart mere slibemiddel end tandpasta, og spejoverfladen gennembrydes også hurtigere. Til gengæld er overfladen absolut ikke blank. Det er muligt at overfladen efterfølgende kan pudses med tandpasta. 

 displex.jpg

Tandpasta sliber ikke så kraftigt som Displex, men overfladen bliver markant blankere. 

 colgate.jpg 

Disse forsøg er fuldstændig uvidenskabelige, og der fralægges ethvert ansvar for ødelagte effekter der udsættes for nogle af ovenstående poleringsmetoder.